Skip to content

Choklad!

3 april, 2010

GER

CHOKLAD!

I samarbete med

CHOKLADBUTIKEN.SE


Ni vet så där runt jul, eller vid vilken svensk högtid som helst egentligen. Chokladaskarna trängs i kassorna i alla butiker, du har sett dom minst tre gånger per år under din uppväxt och du kan dom utantill. Trippelnöt, körsbärslikör och gräddnougat. Du vet vad du får, inga överraskningar och du kan smakerna utantill. Lite som att se en alternativ föreställning av Romeo & Julia. Den kanske visas i modern tappning eller utspelar sig i rymden, men likt förbenat dör de båda på slutet.

Men ibland dyker det upp något nytt. Du vet att det är choklad, men du kan inte föreställa dig smakkombinationerna som står beskriva på locket, du vet alltså inte redan innan vad det är du ska få uppleva… Ja inte mer än att det är choklad förstås!

Precis så är det att uppleva improvisationsteater. Du vet att det är teater, du kan läsa dig till innan att den är improviserad, men du kan aldrig föreställa dig vad det egentligen är som du kommer att få se.

Det var med ett lite, måste jag erkänna, skeptiskt sinne som jag gav mig av in mot Hagagatan och Improvisation & Co´s hemmascen.

Via spotandtell.se har jag blivit inbjuden till chokladprovning i en musikalisk improvisationstappning (smaka på det!) Så tillsammans med min ”spotting”-kompis John satte vi oss innan i den till hörande teaterbaren, med oss hade vi fått en liten påse med tre chokladbitar i:

1. En liten rund Choklad!lakritsbit omsluten av vit mjölkchoklad från Island, Djúpur.

2. En tvåbitars 43% mjölkchoklad från Montezuma´s, Venezuela, med smak av rostade bönor, nötter och vanilj.

3. Sist men inte minst en 70 % Colombiansk mörk choklad från Santander.

Klockan slog 20.00 och med ett gott humör och ett glas vin i magen intog jag och John våra platser i den lilla lokalen, scenen är sparsamt utsmyckad med en trappa och en glitterdraperi-försedd valvport.

Vår värd för kvällen, med hög hatt, svart klädnad, vit stort yvigt hår och clownliknande drag är som tagen ur vilken Tim Burton-film som helst. Nästan direkt ber han oss på klingande skånska att stoppa i oss den första chokladbiten och på en gång slängs publiken in i ett rasande tempo med improvisationer. Hela tiden bygger allt skådespel på vad för slags bilder personer i publiken får av de olika chokladbitarna, men ändå så lyckas skådespelarna behålla en röd tråd genom den första akten. Vi tar oss från en trist chokladfabrik någonstans i Svea rike till en exploderande vulkan i Italien, förbjuden kärlek, drama, och lyckliga slut som blandas med brillianta sånger, även de HELT improviserade av de skickliga musikerna.

När den andra akten tar vid får skådespelarna olika grundteman att rätta sig efter, t.ex. bakslänges-scener, teater på rim och totalt mörImprovisationker i hela lokalen med enbart två självlysande skelett som rekvisita, det var ju ändå Earth Hour.

Vi skrattade gott hela kvällen, och den avslutande sången som baserade sig på fakta om en tjej i publiken var helt sanslöst rolig!

Men det bästa med den här typen av föreställning är att man kan gå och se den igen och igen och igen, då det alltid är baserat på publikens tankar och idéer, ingen är den andra lik.

Nu i början av april tar sig ensemblen över Atlanten och till Chicago för att delta i Chicago Improv Festival, men är tillbaka i Stockholm med Choklad! den 24 april igen! (övriga föreställningar pågår som vanligt under denna period dock)

Kvällens föreställning framfördes i samarbete med Chokladfabriken.se & Lakritsfabriken.se som erbjuder kvalitetschoklad från världens ledande chokladmakare, (888, Amano, Amedei, Domori, Galler, L´Artigiano, Michel Cluizel, Mecsa Osha, Mulu, Venchi,  Montezuma´s, Santander, Valhrona, m.fl.)

Jag måste iaf säga att jag gick hem den kvällen med en ny upplevelse som jag gärna gör om igen!

Annonser
One Comment leave one →
  1. 7 april, 2010 01:20

    Härligt inlägg! Tack för infon om chokladen, jag missade den totalt. Gott vare, denna påse ”fylld av läcker choklad” 🙂

    Tack igen för sällskapet, det var grymt!
    Hugs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: